Rulo muhallebi tarifi
04.10.2014 22:53alzemeler
• 1 lt. süt
• 6 yemek kaşığı un
• 8 yemek kaşığı şeker
• 3 kaşık kakao
• 1 paket vanilya
• Hindistan cevizi
Yapılışı
Süt, un, ve şekerle muhallebi pişirelim, vanilini koyalım ve 5 dk blenderden geçirelim Hindistancevizi döşenmiş fırın tepsisinin yarısına gelecek şekilde muhallebinin yarısını yayalım. Kalan muhallebiye kakao ilave edip karıştırılalım. Tepsinin kalan yarısına kakaolu muhallebiyi yayalım. Soğuması için 15-20 dk. buzluğa koyuyoruz. Daha sonra üzerine ceviz serpip istediğimiz boyutlarda bölüp rulo yapıp ve servis ediyoruz.(Ceviz yerine bisküvi kırığı da kullanabilirsiniz).