Pilav Üstü Et Kavurması
21.08.2014 15:28
Malzemeler
- Tabaktaki Menü:
- Pilav üstü et
- Patates salatası
- Çoban salatası
- Peynirli börek
- Et Kavurması:
- İstediğiniz miktarda et kuşbaşılık doğranmış
- Sıvıyağ
- Tuz
- Patates Salatası için malzemeler:
- 5 adet haşlanmış patates
- Salatalık turşusu (miktarını siz kendinize göre ayarlıyorsunuz)
- Pizza biberi (turşu olandan) (miktarını siz kendinize göre ayarlıyorsunuz)
- 5 kaşık yoğurt
- 5 kaşık mayonez
- 1 paket fesleğenli salata sosu
- zeytinyağ
Tarif
- Etleri tencereye alalım.
- Etin kendi suyu çıkıncaya kadar kendi halinde pişirelim.
- Sonra sıvıyağ ilave edip istediğimiz yumuşaklığa varıncaya kadar pişirelim.
- En son tuzunu ilave edip altını kapalım.
- Pilav eşliğinde servis yapabilirsiniz.
- Patates Salatasına gelince;
- Patatesleri istenilen büyüklükte doğrayıp (salata yapılacak şekilde) haşlayalım.
- Tüm malzemeleri hazırlayıp içine haşlanmış patatesleri ilave edip karıştırıyoruz.
- Biraz sulu olacak. Buradaki püf nokta ise Fesleğenli salata sosu.
- O olamadan salatadan bir şey anlaşılmıyor.
- Afiyet bal şeker kaymak olsun.