Kadayıflı muhallebi tarifi
03.10.2014 22:11Malzemeler
Muhallebisi İçin:• 1 litre süt
• 1 su bardağı un
• 1 su bardağı toz şeker
• 3-4 parça damla sakızı
• 1 paket kremşanti
Kadayıfı İçin:
• 250 gr. kadayıf• 1 su bardağı biraz iri çekilmiş fındık
• 2-3 yemek kaşığı tereyağı
• ½ su bardağı şeker
Yapılışı
Kadayıfı önceden bir buzdolabı poşetine koyup buzlukta dondurun ve poşette ezerek parçalayıp ufalayın. Ya da bir bıçakla tahta üzerinde kıyın. Büyük bir tavada tereyağını eritip kadayıfları aktarıp orta ateşte kahverengi hal alana kadar sürekli karıştırarak kavurun. Fındıklarınız kavrulmamışsa kadayıfların rengi dönmeye başladıktan sonra, kavrulmuşsa en son ekleyip biraz daha kavurun. Tozşekeri ilave edip 1 dk. kadar daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatın. Tabağa alıp soğumaya bırakın. Bu arada muhallebiyi pişirin: derin bir tencerede un ve tozşekeri tel çırpıcı ile karıştırıp azar azar süt ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak orta ateşte pişirin. Ateşten alıp biraz ılındıktan sonra kremşantiyi ekleyip 4-5 dakika mikserle çırpın. Muhallebi iyice ılındıktan sonra yuvarlak cam kaba önce kavrulmuş fındıklı kadayıfın yarısını dökün. Muhallebinin tamamını yavaşça döküp düzeltin. Kalan kadayıfı da üzerine serpip buzdolabında iyice soğuduktan sonra servis yapın. Kadayıfta muhallebide sıcak olmasın kadayıfın kıtırlığı gidiyor isterseniz kelepçeli kek kalıbında da yapabilirsiniz.