Frambuaz soslu su muhallebisi
03.10.2014 22:52Malzemeler
• 2 su bardağı süt
• 1,5 su bardağı su
• ½ çay bardağı un
• ½ çay bardağı buğday nişastası
Sos İçin:
• 1 su bardağı frambuaz
• 1 yemek kaşığı toz şeker
• 1 paket vanilya
Üzeri İçin:
• Frambuaz
Yapılışı
1. Tüm malzemeyi bir tencerede sürekli karıştırarak pişirin.
2. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp su ile ıslatılmış kaplara paylaştırın.
3. Oda ısısına gelinceye kadar bekletip buzdolabına alın.
4. Servis yaparken kapları ters çevirip servis tabağına alın.
5. Frambuaz, şeker ve vanilyayı sos haline gelinceye kadar pişirin.
6. Tabağa sosu yayıp üzerine su muhallebisini yerleştirin ve servis yapın.