Etimek tatlısı ( Muhallebisi )
04.10.2014 11:58Malzemeler
• 1 paket tuzsuz etimek
• 2 paket kremşanti
• 2 bardak su
• 2 su bardağı şeker
Muhallebi İçin
• 1 lt süt
• 125 gr margarin
• 8 yemek kaşığı şeker
• 5 yemek kaşığı nişasta
• Vanilya
Yapılışı
Etimekleri borcama diziyoruz. Bu sırada suyu şeker eriyinceye kadar kaynatıyoruz. Etimeklerin üzerine döküyoruz. Muhallebiyi pişirmek için nişasta şeker margarin ve sütü tencerede pişiriyoruz. Kıvama gelince 4-5 dk mikserle çırpalım. Ilıyınca etimeklerin üzerine döküyoruz. Kremşantiyi tarifine göre hazırlayıp biraz üzerine sürüyoruz. Buzdolabında 1 gece bekletiyoruz.