10.10.2014 21:17
Çoğu zaman yorgunluk, bitkinlik, uyuşukluk ve kayıtsızlık olarak da tarif edilen 'halsizlik' fiziksel veya zihinsel; ya da her ikisinin birden görüldüğü bir yorgunluk ve zayıflık halini tanımlar. Fiziksel ve zihinsel halsizlik birbirinden ayrı durumlardır ancak genellikle ikisi bir arada ortaya...
10.10.2014 21:09
Çayın faydaları :) ABD'li diyetisyen sudan sonra en çok tüketilen içecek olan çayın yararlarını ortaya çıkardı.ABD'li diyetisyen Mark Ukra'nın dünyada sudan sonra en çok tüketilen içecek olan çayın yararlarını anlattığı Çay Diyeti kitabına göre kırmızı etin kanser riskini azaltmanın en iyi...
07.10.2014 18:00
Merhaba arkadaşlar. BU MAKALEMİZDE DERSLERDE NASIL BAŞARILI OLUNUR VE DERSLER NASIL AKILDA KALIR KONUSUNU ELE ALACAĞIZ. 1- öncelikle ders çalışmanız istikrarlı olması gerekir. 2- kendimize günlük (hafta içi en az 4 saat, hafta sonu en az 7 saat) Çalışma süresi...
06.10.2014 12:01
Grip, Influenza adı verilen bir virüs tarafından oluşturulan, ani olarak 39°C üzerinde ateş, şiddetli kas ve eklem ağrıları, halsizlik, bitkinlik, titreme, baş ağrısı ve kuru öksürük gibi belirtilerle başlayan bir enfeksiyon hastalığıdır.Özellikle çocuklarda, yaşlılarda ve kalp hastalığı akciğer...
06.10.2014 11:55
Kırmızı et yüksek kalitede esansiyel amino grup asit içeren protein, demir ve çinko yönünden zengindir. Gıdalardan alınan demirin sindirilmesine yardımcıdır. B grubu vitaminler için zengin bir kaynaktır. Dolayısıyla toplumda yaygın olarak görülen beslenme yetersizliklerini büyük ölçüde...
04.10.2014 22:55
Malzemeler• 1 litre süt• 3 kahve fincanı un• 3 kahve fincanı şeker• 1 paket vanilya• 50 gr margarinÜzeri İçin• 3 yemek kaşığı böğürtlen reçeli• 1 kahve fincanı suSüslemek İçin• NaneYapılışıYağ ve vanilya hariç öbür malzemeleri çelik tencerede kaynayana kadar karıştırın. Katılaşınca içine margarin...
04.10.2014 22:53
alzemeler• 1 lt. süt • 6 yemek kaşığı un • 8 yemek kaşığı şeker • 3 kaşık kakao • 1 paket vanilya • Hindistan ceviziYapılışıSüt, un, ve şekerle muhallebi pişirelim, vanilini koyalım ve 5 dk blenderden geçirelim Hindistancevizi döşenmiş fırın tepsisinin yarısına gelecek...
04.10.2014 22:45
Malzemeler• 5 bardak süt • 3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin • 1 kahve fincanı un • 1 buçuk bardak toz şeker• 1 paket damla sakızı• TarçınYapılışıBir tencerede yağı erittikten sonra unu ekleyerek ve sürekli karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra yavaş yavaş soğuk sütü...
04.10.2014 12:12
Malzemeler• 3 su bardağı süt • 3 su bardağı su• ½ su bardağı nişasta • ½ su bardağı un• ½ su bardağı şeker<Üzeri İçin:• 2 damla gülsuyu• 2 çay kaşığı pudra şekeriYapılışıTüm malzemeleri bir tencereye alıp kısık ateşte devamlı karıştırarak pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca muhallebimizi...
04.10.2014 12:02
Malzemeler• 4 su bardağı süt• 1,5 su bardağı toz şeker• 2 yemek kaşığı un• 2 yemek kaşığı nişasta• 1 kaşık margarin• 1 paket vanilya• 1 adet yumurta sarısıYapılışıSütü bir tencereye boşaltalım. İçine vanilya hariç diğer malzemeleri atalım. Çırpma teliyle karıştıralım. Koyulaşan muhallebinin içine...